A C B A C B C A B C A A B C C A B A C B hot famous boat parents college

听力材料

东海龙国2024-2025年学业质量检测

英语科-听力考试

听力测试现在开始。

1.听句子,选择最佳答语。每个句子读一遍。

1. Will you carry the box for me?

2.Did you eat out yesterday evening?

3.I think you can buy your father a tie as a present.

五. 4. How soon will you come back to your

hometown?

5. If you go to the supermarket, please buy me

some eggs.

6. Why don't you go out and do some outdoor activities?

I.听对话或独白,选择正确答案。每段对话或独白读两遍。

听第一段对话,回答第7~8题。

W,Hi,Louis.What do you usually do when you're free?

M: 'I enjoy reading and traveling. I think they are good for my study and health,

W: That's right. By the way, what do you want to be when you grow up?

M: *i want to be a sclentist like my father, W: That's great. I hope your dream can come true.

听第二段对话,回答第9~10题。

M:Hi, Mary! I'm going to visit Mr. Smith this

afternoon. Would you like to go with me? W: Yes, I'd love to. 'But I can't finish my work until 4:00.

M: It's OK. How about meeting at the bus

station at 4:20?

W: OK. Why not ride a bike then? The bus is

usually crowded.

M:I'm afraid I can't. My bike is broken. W:You can use your sister's new bike.

M:Good idea. 10Then let's meet at the gate of

the cinema at 4:20. W: "OK. See you.

听第三段对话,回答第11~13题。

W: Peter, let's go fishing this Sunday.

M:I'm afraid it is a busy day for me, Susan. W:How come? We should be free on

weekends after a week's hard work. M:Well, "i have a skating class that day. W:

When did you start to learn it?

M: Last month, This is my second time to go there, 12I think it's fun and 1 can

keerhealthy by skating

w: Then how about this Saturday?

M: In the morning I will clean my room and do the cooking. "So Saturday afternoon will be OK

听第四段对话,回答第14-16题。

M: What were you doing at about three o'clock yesterday afternoon?

w: Oh, I was flying a kite by the river in the

park.

M:Did it blow yesterday afternoon?

W: Yes, but the wind wasn't strong. The

weather was good for flying a kite. M:Who did you fly the kite with?

WMy cousins, Sue and Eliza. They both

bought two new kites and got there earlier than I did.

M: Did you enjoy yourselves yesterday?

W:Yes, of course. We played there for three

hours.

听下面一段独白.回答第17~20题。

Are you thinking about how to spend your free time? Come and join us. We have interesting lessons and activitics here. For dance lovers, we have dance lessons on Monday and Thursday, Lessons start at 6:30 p.m. and end at 8:30 p.m. I you are interested in cooking, cooking lessons are a good choice. You can have them from 5:30 p.m. to 8:30 p.m. every Tuesday and Saturday. Anyone who likes sports can come to the sports club on weekends. Come at any time from 7:30 a.m. to 9:00 p.m. 19 There is a badminton match every Sunday evening. I'm sure you will have a wonderful time here. For more information, 20 please call us at 510–7499.

Ⅲ.听短文,完成下面的表格,每空一词。短文读两遍。

Last month I took a holiday with my sister in Hangzhou. 21The weather was not too hot. We went to Lingvin Temple on the first day. I took some photos there. In the evening, 22we tasted some famous local food there. It was really delicious. On the second day, we went to the West Lake. 23We enjoyed the beautiful night views by taking a boat trip on the lake. On the third morning, we went shopping on Yan'an Road. There are lots of shops and malls there. 24We bought some presents for our parents and friends. Then we visited Amy in the afternoon. Amy is our old neighbor. 25She is studying in a college there. She was very happy to see us.

英语卷笔试部分答案及解析

一、语法选择(15分)

26. B. are

解析: 主语为"many trees and flowers",是复数形式,因此谓语动词用"are"。

27. A. from

解析: 表示"从……到……"的固定搭配是 "from…to…"。

28. A. help

解析: 主语"teachers"是复数,谓语动词用原 形"help"。

29. C. interesting

解析: 形容词"interesting"修饰名词 "subject",表示"有趣的"。

30. A. listen

解析: 并列结构中,与"read"并列,因此用动词原形"listen"。

31. C. spoken

解析: "spoken English"是固定搭配,表示"英语口语"。

32. A. for

解析: 固定搭配"be good for"表示"对……有 好处"。

33. B. after

解析: 根据语境,放学后打篮球,因此用 "after school"。

34. B. or

解析: 表示选择关系,用"or"表示"或者"。

35. C. to learn

解析: 固定搭配"a good way to do sth.",表示"做某事的好方法"。

36. B. to borrow

解析: 固定搭配"go to...to do sth.",表示 "去……做某事"。

37. C. more

解析: 表示"了解更多知识",用"more"表示比较级。

解析: 动词原形"visit"表示"参观"。

39. A. and

解析: 表示并列关系,用"and"连接"my school"和"my school life"。

40. C. his school life

解析: 文章主要描述了李华的学校生活,因此选"his school life"。

二、完形填空(10分)

41. A. hole

解析: 蝴蝶从茧中出来,需要一个小洞,因此选"hole"。

42. A. force

解析: 蝴蝶努力地将身体挤出洞口, 因此选 "force"。

43. A. further

解析:表示"不能再进一步",因此选 "further"。

44. A. fly

解析: 蝴蝶翅膀展开后应该能飞,因此选 "fly"。

45. C. fly

解析: 蝴蝶最终无法飞行, 因此选"fly"。

46. A. kindness

解析: 小男孩的行为是出于好心, 因此选 "kindness"。

47. A. necessary

解析: 蝴蝶的挣扎对其翅膀的生长是必要的, 因此选"necessary"。

48. D. actually

解析: 表示"实际上",强调挣扎是生活中需要的,因此选"actually"。

49. A. strong

解析: 表示"强壮",与"fly"呼应,因此选 "strong"。

50. B. strong

解析:表示"强壮的翅膀",与前文呼应,因此选"strong"。

三、阅读理解(30分)

[A篇]

51. A. how to make friends with others

解析: 文章主要讲述了如何与一群人交朋友的 步骤,因此选A。

52. C. friendly

解析: 微笑表示友好, 因此选"friendly"。

53. D. all of the above

解析: 文章提到交朋友需要微笑、礼貌交谈和 为对方做事, 因此选D。

54. C. very easy

解析: 作者认为如果按照这些步骤去做, 交朋 友是非常容易的, 因此选C。

55. B. students

解析: 文章主要是针对学生群体的交友建议, 因此选B。

[B篇]

56. B. on the left

解析: 英国的交通规则是靠左行驶,因此选 B。

57. D. the right

解析: 在英国过马路时,需要先看右边,因此 选D。

58. B. the cars must stop

解析: 红灯时,车辆必须停下,因此选B。

59. C. busy

解析: 早晚高峰时,街道非常繁忙,因此选

C.

60. B. second

解析: 在双层巴士的第二层可以看到城市全

景、因此选B。

[C篇]

61. C. your computer

解析: 电子书可以在电脑或其他电子设备上阅

读,因此选C。

62. D. easy to carry

解析: 电子书的优点是便于携带, 因此选D。

63. C. make notes on the pages

解析: 一些人喜欢纸质书, 因为可以在书页上 做笔记, 因此选C。

64. B. not disappear

解析: 作者认为纸质书在未来不会消失,因此 选B。

65. C. advantages and disadvantages

解析: 电子书和纸质书都有各自的优缺点,因此选C。

四、语法填空(10分)

66. sold

解析: 过去时"sold",表示"卖了马蹄铁"。

67. in sight

解析: 短语"in sight"表示"在视野内",符合语

境。

68, another

解析: 表示"另一个", 与前文的"one"呼应。

69. to bend

解析: 固定搭配"it is necessary for sb. to do

sth.",表示"有必要做某事"。

70. Hearing

解析: 现在分词作状语,表示"听到这个",因

此选"Hearing"。

五、任务型阅读(7分)

71. student

解析: 根据原文"Show your student ID

card",填"student"。

72. two

解析: 根据原文"You can borrow two

books",填"two"。

73. quiet

解析: 根据原文"You must keep quiet", 填 "quiet"。

74. eating

解析: 根据原文"You can't eat or drink", 填 "eating"。

75. on

解析: 根据原文"Return the books on time", 填"on"。

76. computers

解析: 根据原文"use the computers", 填 "computers"。

77. lose解析: 根据原文"If you lose or damage a book",填"lose"。

六、短文填空(10分)

78. Dear解析: 开头的称呼用"Dear students"。

79. next解析: 根据原文"next week", 填"next"。

80. next解析: 根据原文"next Friday", 填"next"。

81. this解析: 根据原文"before this Wednesday",填"this"。

82. speech解析: 根据原文"give their speech",填"speech"。

83. winners解析: 根据原文"choose the

winners", 填"winners"。

84. prizes解析: 根据原文"get prizes", 填"prizes"。

85. speaking解析: 根据原文"improve your English speaking skills", 填"speaking"。

七、书面表达(13分)

题目: 回复David的邮件,描述疫情期间的假期生活。

示例答案:

Dear David,

I'm glad to hear from you. During the pandemic, my holiday was quite different from usual. Here are some things I did:

- Studying at home: I spent most of my time studying online. My school provided many resources, and I tried to make the best use of them. It was a bit challenging, but I learned a lot about self-discipline and time management.
- 2. Reading and learning new skills: I read a lot of books and learned some new skills, like cooking and painting. It was fun and meaningful. I even started a small garden in my backyard, which was a great way to stay connected

with nature.

- 3. Exercising: I also did some exercise at home to stay healthy. Sometimes, I joined online fitness classes with my friends, which was a great way to stay active and socialize, even if we couldn't meet in person.
- 4. Helping my family: I helped my parents with household chores and took care of my younger brother when my parents were busy. It was a good time to bond with my family and learn more about responsibility.

What I learned: This experience taught me the importance of adaptability and resilience. I realized that even in difficult times, we can find ways to grow and learn. I also learned to appreciate the small things in life, like a good book or a sunny day.

My hopes for the future: I hope that we can all return to normal soon, but I also hope that some of the positive changes we made during the pandemic, like spending more time with family and learning new skills, will stay with us. I'm looking forward to going back to school and seeing my friends and teachers

agam.

Take care and stay safe!

Best regards,Li Hua

解析:

1. 开头:

- 使用礼貌的问候语,表达收到对方邮件的高兴之情。
- 简单介绍疫情期间的假期生活与以往不同。

2. 正文:

- 第一部分: 描述假期的主要活动,如在线学习、阅读、学习新技能、锻炼等。
- **第二部分**: 分享从这些活动中获得的 感悟,如自律、时间管理、适应能力 等。
- 第三部分: 表达对未来的期望,希望 生活恢复正常,同时保留疫情期间学 到的好习惯。

3. 结尾:

使用礼貌的结束语,表达祝福和期待回复。